Sommerstengt


Neste gudstjeneste 7. august

Nå er vårsemesteret forbi, og kirken stenger for sommeren. Det har vært en fin vår etter to år med nedstengniner og begrensninger. Kirken har vært åpen, menigheten har vært samlet og aktivitetene har gått for fullt.

Koronatiden tok knekken på to viktige aktiviteter i menigheten. Den ene var Boccia-gjengen. De har vært samlet i mange år, hver onsdag. Da koronaen kom til landet, og statsministeren stengte ned, 13. mai 2020, måtte vi stenge alle aktivitetene våre. Høsten 2020 prøvde vi å starte opp mye igjen, men det tok ikke lang tid før vi måtte stenge ned igjen, og denne nedstengningen varte til over påsken i 2021. Så kom det mer nedstengning, og vi fikk ikke åpnet opp for full drift før mot slutten av januar i år. Men Bocciaen kom aldri i gang igjen. Vi har derfor i et år nå arrangert formiddagscafé annenhver onsdag. Dette var vært en braksuksess, og synes å være viktig for mange flere enn de som var i Boccia-gjengen. Dette er vi glade for.

Den andre aktiviteten som ble lagt ned var kvinneforeningen. De skulle feire 60-årsjubileum 17. mars 2020, men landet ble stengt ned få dager før, og festen måtte avlyses. Foreningen hadde slitt lenge med rekruttering, og i løpet av koronatiden ble det klart at de som hadde drevet det de siste årene ikke orket mer. 

Like før sommerferien var kvinneforeningens leder gjennom over 20 år, Reidun Bue, innom kontoret med en stor perm med dokumentasjon og historie, om både kvinneforeningen og Torridal kirke. Reidun har gjort en formidabel innsats for å bevare og samle alt dette. Hun fortjener en stor takk for arbeidet hun har lagt ned sammen med andre frivillige i kvinneforeningen!

Vi har i juni hatt en aksjon for kvinner som er ofre for overgrep. Denne aksjonen slutter 30. juni.

På gudstjenesten 26. juni tente vi et lys for de rammede i skytetragedien i Oslo natt til 25. juni, hvor våre skeive medmennesker var målet for angrepet. I denne forbindelse hadde vi printet ut et Pride-flagg i solidaritet med de som var målet for angrepet, som sto ved lyset. For noen skapte dette indignasjon og skuffelse, men det er viktig at vi står opp for mennesker som blir utsatt for slikt, bare fordi de tilhører en gruppe. Vi kaller dette solidaritet. Vi har også tent lys for Ukraina, og vil gjøre det for mennesker som blir ofre for krig og terror.

I august starter vi opp igjen. Programmet ser slik ut de første ukene:

Søndag 7. august: Gudstjeneste kl. 11
Søndag 14. august: Gudstjeneste kl. 11
Onsdag 17. august: Åpen barnehage kl. 9–15
Onsdag 19. august: EF kl. 20
Onsdag 24. august: Åpen barnehage kl. 9–15
Onsdag 24. august: Formiddagscafé kl. 11

Vi ønsker alle sammen en hjertelig god sommer!

I Torridal kirke har vi mange forskjellige arbeidsoppgaver. Her har vi en spylende sokneprest.

Tilbake